Перейти до вмісту

Gender Stream надає підтримку постраждалим від нападу у києві

Для правозахисної організації Gender Stream критично важливо не просто реагувати на випадки злочинів на ґрунті ненависті, але й надавати допомогу постраждалим та робити правоохоронну систему України інклюзивнішою.

Наразі ми працюємо над справою Димка, яких, разом із їхнім партнером Алексом, атакували 7 квітня у Києві з вимогою зняти з наплічника значки з символікою ЛГБТКІ+. Наш юрист Андрій Жук консультував їх під час проведення судово-медичної експертизи та перевіряв правильність документів. Нещодавно Димко підписали договір про співпрацю з Gender Stream, тож наша адвокатка захищатиме їх у суді.

Минулого року в нас уже був успішний кейс із перемогою в суді Хелен: трансгендерної військової, на яку напали у Львові. Тоді нам вдалося довести, що злочин був скоєний через трансфобію. Вперше в історії України. На черзі – друга така справа.

Це лише вкотре доводить, наскільки важливо вдосконалювати українське законодавство. Адже системне явище потрібно викорінювати на законодавчому рівні. Аби досягти цього, ми вже не один рік співпрацюємо з правоохоронними органами, українським урядом та міжнародними організаціями. А невдовзі ми розповімо про кілька надважливих кроків з боку нашої організації, які наблизять прийняття законопроєкту #5488.