Перейти до вмісту

обмін досвідом між представниками/цями національної поліції та громадськості з Албанії та інших країн Західних Балкан та України

Аби ефективно захищати права вразливих груп населення, потрібно об’єднуватися зусилля. Передусім – правозахисних організацій та правоохоронних органів, але не менш важливо співпрацювати не лише в межах держави, але й на міжрегіональному рівні. Тому організація Gender Stream долучилися до заходу задля обміну досвідом між представниками національної поліції та громадськості з Албанії та інших країн Західних Балкан та України. 

Ми дуже вдячні його організаторам, Європейському Союзу та Раді Європи, за те, що з нагоди Міжнародного дня боротьби з гомофобією та трансфобією (IDAHOT) мали можливість обговорити, як протидіяти злочинам на ґрунті ненависті згідно з європейськими стандартами. Саме для ефективного виявлення та розслідування вищезгаданих злочинів відбулася презентація посібників Ради Європи “Поліцейська освіта з питань рівності та недискримінації” та “Поліція і злочини на ґрунті ненависті проти ЛГБТІ-осіб”.

Національна поліція України та організація Gender Stream разом із колегами із Західних Балкан обмінювалися досвідом щодо боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті та інформацією про заходи, які використовують під час організації прайд-маршів та інших масштабних подій. Українська делегація акцентувала особливі виклики в умовах повномасштабної війни.

За цей робочий тиждень ми спільно розробили нові інструменти обміну досвідом між країнами ЄС та Україною. Отож, натхненні й рішучі, ми продовжуємо адвокацію законопроєкту №5488 та забезпечення захисту прав ЛГБТКІ+ людей. Спільні виклики найкраще долаються спільними діями!