Перейти до вмісту

Gender Stream та департамент головної інспекції й дотримання прав людини підписали меморандум про співпрацю

Громадська організація Gender Stream і Департамент головної інспекції та дотримання прав людини підписали офіційний Меморандум про співпрацю та партнерство.

Питання злочинів на ґрунті ненависті (трансфобії та гомофобії) вимагає комплексного підходу: запобігання нападам та надання відповідної допомоги в разі їх скоєння. Для цього потрібен чіткий алгоритм роботи з боку всіх залучених сторін. Отож ми плануємо наступне:

  • Розробку інструкцій та методичних матеріалів для поліцейських з питань етичного та ефективного спілкування з ЛГБТКІ+ особами.
  • Організацію взаємних навчань та семінарів для співробітників Департаменту, поліцейських та активісток/ів Gender Stream.
  • Розробку та розповсюдження алгоритмів звернень ЛГБТКІ+ осіб до правоохоронних органів у випадку вчинення відносно них злочинів на ґрунті ненависті.
  • Співорганізацію та підтримку масових заходів, спрямованих на підвищення обізнаності та захист прав ЛГБТКІ+.

В основі нашої співпраці лежать ключові принципи — діяти відкрито і прозоро, керуючись взаємною повагою та усвідомлюючи свою рівноправність.

Серед основних довгострокових результатів ініціативи: працівниці/ки правоохоронних органів знатимуть, як працювати з ЛГБТКІ+ людьми, правозахисниці/ки запобігатимуть злочинам шляхом просвітництва, а ЛГБТКІ+ громадян(к)и матимуть чіткий алгоритм дій в разі нападу на них.