Перейти до вмісту

Gender Stream з поліцією проти злочинів на ґрунті ненависті

Організація Gender Stream посилює співпрацю з Національною поліцією. Усе — для кращого, більш толерантного та інклюзивного суспільства. Досягти цього неможливо без діалогу та ефективного навчання представників і представниць правоохоронних органів, державних структур та органів місцевого самоврядування.

У грудні команда Gender Stream провели триденний тренінг для співробітник_ць Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції. Що таке квір? Якими бувають сексуальні орієнтації? Хто та чому дискримінує людей за ознаками СОГІ? Як коректно спілкуватись з трансгендерними людьми? Усі ці та безліч інших питань поліціянт_кам роз’яснювали досвідчені лекторки.

Особливу увагу приділили обговоренню причин, превенції, протидії та реагування на злочини на ґрунті ненависті. Адже зараз статистика розслідувань і, тим паче судових вироків щодо цих злочинів, на жаль, невтішна.

Тренінг для поліціянтів та поліціянток, грудень 2023

Цей тренінг — один із кроків у напрямку посилення співпраці між Gender Stream та Департаментом головної інспекції й дотримання прав людини. Попереду — плідна спільна робота у напрямку лобіювання та адвокації законопроєкту №5488, який надає визначення нетерпимості та посилює покарання за злочини, вчинені на ґрунті ненависті.