Перейти до вмісту

Створено КВІР “ПЛАТФОРМА ЗА ПРАВА ЛГБТКІ+ В УКРАЇНІ”

Організації “Gender Stream”, Ветеранське обʼєднання “ЛГБТ військові за рівні права”, та ГО “Точка Опори” об’єднали свої зусилля для просування та захисту прав ЛГБТКІ+ в Україні, особливо в умовах воєнного конфлікту та соціальних змін на шляху до євроінтеграції.

Ми запрошуємо долучитись українські та міжнародні організації до Коаліції та розділити спільну боротьбу за права ЛГБТКІ в Україні.

Мета: просування та захист прав ЛГБТКІ+ в Україні під час війни та участь в трансформації країни із запровадження європейських стандартів та норм, які наближають нас до членства в ЄС, зосереджуючись на адаптації та відповіді на унікальні виклики та наслідки.

Напрямки співпраці коаліції:

  • Адвокація та правовий захист

Ведення активної адвокаційної діяльності з метою зміцнення законодавства щодо прав ЛГБТКІ+, захисту від дискримінації та злочинів на ґрунті ненависті. Співпраця з державними установами і міжнародними організаціями для розробки та впровадження нормативно-правових актів, спрямованих на захист прав ЛГБТКІ+ в Україні.

  • Інтеграція європейських норм та цінностей

Участь у процесах трансформації країни з метою наближення до членства в ЄС. Запровадження та підтримка стандартів та норм, які сприяють рівності та недискримінації, зокрема в контексті прав ЛГБТКІ+.

  • Освітні програми та підвищення обізнаності

Розробка та проведення інформаційних кампаній та освітніх програм для державного сектору, сектору безпеки та загального населення, щоб підвищити рівень толерантності та розуміння в суспільстві. Включення теми прав ЛГБТКІ+ у освітні програми та робота з медіа для трансформації громадської думки.

Якщо ви бажаєте приєднатись до платформи, просимо вас заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/81s1ceHDincqJjEi6