Перейти до вмісту

Gender stream взяли участь у прайді berlin csd

У суботу, 22 липня, представниці Gender Stream взяли участь в українській колоні на 45-ому прайді Berlin CSD. Цього року, завдяки українським організаціям, на заході гучно прозвучали заклики не тільки на підтримку ЛГБТКІ спільноти, а й на підтримку України в умовах повномасштабного вторгнення росії.

Прайд у Берліні — не просто розвага, це — політична демонстрація, покликана привернути увагу до проблем ЛГБТКІ-спільноти в Німеччині та в усьому світі. У марші взяли участь 75 вантажівок та багато піших груп. Загалом Berlin CSD відвідали до 500 000 людей, в тому числі були присутні й політики — керівний бургомістр Берліна Кай Вегнер, президентка Бундестагу Бербель Бас та посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Українські ЛГБТКІ-організації, зокрема й Gender Stream, проїхались вулицями Берліна окремим траком під жовто-блакитними прапорами та девізом Be Pride Like Ukraine. Для нас участь в заході була передусім можливістю закликати світ продовжувати підтримувати Україну — озброєнням, гуманітарною та іншими видами допомоги. Ми говоримо не тільки від себе, але й від імені всіх українців та українок, які захищають Європу від російського імперіалізму.