Перейти до вмісту

ГО «Інформаційно-освітній центр «За рівні права»

Ми починали свою роботу з ЛГБТІК Херсонської області у 2004 році, зареєстровані у 2007 році.
До повномасштабної війни наша Організація працювала: з питань профілактики ВІЛ, проведення груп взаємодопомоги для ВІЛ-позитивних ЧСЧ, проведення досліджень серед ЛБ-жінок та проведення біо-поведінкових досліджень серед ЧСЧ, проведення літніх таборів, КВІР-фестивалів, ярмарок, кіноклубів, проведення тренінгів, тренінгів для батьків ЛГБТІК, аутріч-робота, видання інформаційних матеріалів, переадресація до/консультування дружніх лікарів (проктолог, епідеміолог, гінеколог), надання психологічних та юридичних консультацій, робота зі студентами, з поліцією, з центрами зайнятості, проведення фотовиставок, вуличних акцій “Жива бібліотека” та багато іншого. У нас був свій танцювальний колектив та жіноча футбольна команда. Також ми спільно з ГО “Інсайт” підготували тіньовий звіт “Дискримінація та насильство проти жінок гомо- та бісексуальної орієнтації, а також трансгендерних людей в Україні” та подали на 45 сесію Комітету з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.
Наша Організація працює з ЛГБТІК спільнотою у Херсонській області понад 19 років.

З перших днів повномасштабного вторгнення ми надаємо кризову допомогу Херсонським ЛГБТІК особам. Ми допомагали ЛГБТІК евакуюватися з міста Херсон та області у період окупації (березень-листопад 2022), а також ми регулярно надавали фінансову та інформаційну допомогу ЛГБТІК особам міста та області в період окупації, гуманітарну допомогу та інформаційну підтримку після деокупації та по теперішній час. У 2024 році ми почали організовувати неформальні зустрічі представників ЛГБТІК міста Херсон.

У лютому 2024 році наша Організація сформувала нову мультидисциплінарну команду у місті Херсоні для подальшої системної роботи в регіоні. У своїй команді ми маємо координаторів проектів, психолога, юриста, соціальних працівників, SMM-менеджера, медичних консультантів. Плануємо відкриття офісу у місті Херсон.
Зараз ми активно шукаємо фінансування для надання широкого переліку послуг для Херсонськіх ЛГБТІК.
Протягом травня 2024 року ми будемо надавати набори продуктових електроних сертифікатів ТОВ “АТБ-маркет”. Кількість наборів обмежена.

Наш контактний email: forequalrightsua@gmail.com.
Контактна особа – Маріанна.

Фейсбук: zarivnipravaukraine

Інстаграм: po_for_equal_rights