Перейти до вмісту

Безпека. Громада. Майбутнє.

В Дніпрі та області Gender Stream з поліцією створюють безпечне середовище для дітей.
12 та 13 лютого в приміщенні ОДА В ДНІПРО ОБЛ відбувся дводенний тренінг «Особливості спілкування з дітьми на основі принципів Community Policing» в межах програми «Безпека.Громада.Майбутнє».
Тренінг провели для працівників служб захисту дітей та поліцейських офіцерів громади (ПОГ). Головний акцент тренінгу зробили на навчити будувати безпечне середовище для дітей та підлітків.
Ми Gender Stream , запросили для реалізації тренінгу професійних, компетентних та кваліфікованих представниць своїх сфер.Зокрема, пані Юлия Сегеда розказала про булінг та його юридичні наслідки, пані Alina Elevterova допомогла нам розібратись в питанні цифрової безпеки. Для Поліцейських Офіцерів Громади додатково викладали дві лекторки-психологині- пані Julia Shlepakova та Марина Козуненко-Бойко. Фахівчині розкрили наступні теми – «Як і навіщо розмовляти з дітьми про секс», “Інтимна безпека дітей і підлітків. Превенція та виявлення випадків насильства”, розкриття табуйованих тем допоможе почати розбиратись в питаннях створення безпечного середовища для дитини.Присутніх здивувало багато нової інформації, що породила жваву дискусію.
Особливий акцент ми сформулювали на інтимній безпеці для дітей. Учасникам та учасницям було десь важко, бо реальність сьогодення виявилась іншою і небезпеки для дітей ще більше в епоху диіґіталізації.
Від 6 до 9 років, майже всі діти, у яких є доступ до сматрфонів/планшетів, бачили випадково, або спеціально порно відео та/або картинки. Це не значить, що в сучасному світі треба заборонити доступ дітей до гаджетів. Це тільки підтверджує теорію розробки безпекового середовища для дітей. Важливо нам, дорослим, навчитись аналізувати контент, який потрапляє до дітей через інтернет. Звісно, можна встановити “батьківський контроль” на всі домашні гаджети і це допоможе тимчасово зменшити ризик потрапляння порнографічної інформації до дитини, але не збереже її сприйняття у випадку, якщо десь на “вулиці” у сусідів/друзів побачать цей контент. Важливо навчити дітей ідентифікувати токсичний контент і правильно на це реагувати. Важливо нам, дорослим, самим навчитись ідентифікувати небезпеку, розпізнавати фейки і стати тим адекватним дорослим, що не буде сварити дитину, а стане другом, якому дитина зможе довіряти і звернутись за допомогою у випадку небезпеки.
Особливості підліткового віку діляться на сотні маленьких дрібниць, які відрізняють нормами, потребами, гендерною ідентичністю та іншими факторами…
Всі ці відмінності і є платформою для індивідуального підходу, що в майбутньому покращить підхід до створення безпеки. Через залучення та врахування потреб кожного та кожної.
Мета нашого проекту – створити середовище, в якому діти можуть навчитись любити себе, поважати та вміти будувати свої межі, задіюючи принципи своїх прав та створити бачення зон відповідальності. Для цього ми самі маємо навчатись, бути сучасними, відповідальними, і щоб слова “Діти – наше все” набули чіткого розуміння принципів довіри, екологічного спілкування.
Завдяки набутим цим навичкам, діти зможуть в майбутньому будувати більш безпечне середовище для себе і своїх близьких.

Пілотний проект проводимо з Аулівською ОТГ, яка першою висловила бажання і потребу реалізації проекту на їх території.
Проект ініційовано Gender Stream та підтримано Міжнародний фонд “Відродження” в партнерстві з Поліція Дніпропетровської області та Дніпропетровська Обласна Державна Адміністрація

#Gender_stream

#community_policing_dnipro

#безпека_дитини

#ПОГ